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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
07/01/2010 |
Data da última atualização: |
02/01/2019 |
Tipo da produção científica: |
Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento |
Autoria: |
SILVA, S. D. dos A. e; EICHOLZ, E. D.; CASAGRANDE JUNIOR, J. G.; EICHOLZ, M. D. |
Afiliação: |
SERGIO DELMAR DOS ANJOS E SILVA, CPACT; E. D. EICHOLZ; J. G. CASAGRANDE JUNIOR; M. D. EICHOLZ. |
Título: |
Sementes de mamona produzidas no sul do Rio Grande do Sul. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2009. |
Páginas: |
40 p. |
Série: |
(Embrapa Clima Temperado. Boletim de pesquisa e desenvolvimento, 98). |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Ordem de racemo; Qualidade física e fisiológica; Ricinus comunnis L. |
Thesagro: |
Semente. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/30528/1/boletim-98.pdf
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Marc: |
LEADER 00641nam a2200205 a 4500 001 1747058 005 2019-01-02 008 2009 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aSILVA, S. D. dos A. e 245 $aSementes de mamona produzidas no sul do Rio Grande do Sul. 260 $aPelotas: Embrapa Clima Temperado$c2009 300 $a40 p. 490 $a(Embrapa Clima Temperado. Boletim de pesquisa e desenvolvimento, 98). 650 $aSemente 653 $aOrdem de racemo 653 $aQualidade física e fisiológica 653 $aRicinus comunnis L 700 1 $aEICHOLZ, E. D. 700 1 $aCASAGRANDE JUNIOR, J. G. 700 1 $aEICHOLZ, M. D.
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
18/05/2018 |
Data da última atualização: |
06/06/2023 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
ROMUALDO, G. R.; SOUZA, I. P. de; SOUZA, L. V. de; SANTIAGO, M. C. P. de A.; BORGUINI, R. G.; COGLIATI, B.; BARBISAN, L. F. |
Afiliação: |
Guilherme Ribeiro Romualdo, UNESP; Isadora Penedo de Souza, UNESP; Lucas Vilhegas de Souza, USP; MANUELA CRISTINA P DE A SANTIAGO, CTAA; RENATA GALHARDO BORGUINI, CTAA; Bruno Cogliati, USP; Luís Fernando Barbisan, UNESP. |
Título: |
The effects of anthocyanin-rich Myrtaceae fruits peel powder on fibrosis-associated hepatocarcinogenesisin mice. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
In: WORLD TOXICOLOGIC PATHOLOGY CONGRESS, 2018, São Paulo. [Anais... São Paulo: Galoá, 2018] 4. p. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
WTPC. 21 a 26 de abril. |
Conteúdo: |
Fruits from Myrtaceae family, as jabuticaba (Myrciaria jaboticaba (Vell) O. Berg), jamelão (Syzygium cumini (L.) Skeels) and jambo (Syzygium malaccense), raise interest due to their high levels of anthocyanins, antioxidant compounds, and, thus, potential for chronic disease risk reduction¹. Therefore, the study evaluated whether the ingestion of jabuticaba, jamelão or jambo peel powder attenuates fibrosis-associated hepatocarcinogenesis. Neonatal female C3H/Hej mice were submitted to a diethylnitrosamine (DEN)/carbon tetrachloride (CCl4)-induced fibrosis-associated hepatocarcinogenesis model. Mice also received basal diet or basal diet containing 2% of jabuticaba, jamelão or jambo dehydrated peels for 10 weeks. HPLC analysis of dehydrated fruit peels revealed high levels of anthocyanins in jabuticaba (802.89±22.88 mg/100g), jamelão (575.95±9.42 mg/100g) and jambo (156.05±10.39 mg/100g). These fruits displayed different types of anthocyanins (Figures 1-3). Interestingly, only the ingestion of basal diet containing jamelão peel powder attenuated liver fibrosis compared to DEN/CCl4 (Figure 4). Mechanisms will be evaluated, as well as the effects of these fruits on the development of preneoplasic/neoplastic liver lesions. |
Thesagro: |
Produto de Origem Vegetal. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/177151/1/Resumo-WTPC-Fruit-peels.pdf
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Marc: |
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Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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